Uitlijn service

Uitlijn service

Auto uitlijnen is een vak apart. Ga daarom naar Autoglaz Hengelo, de specialist in uitlijnen. Snel, vakkundig en betaalbaar, en in bezit van 3D uitlijnapparatuur. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt daardoor tot een te hoog brandstofverbruik en versnelde bandenslijtage. Wij geven je hier graag wat meer uitleg over wat een correcte uitlijning is, wat de gevolgen zijn van een onjuiste uitlijning en wat je eraan kunt doen.

Apparatuur en vakmanschap

Ondersteltechniek zoals uitlijnen en superbalanceren, vraagt veel kennis en gespecialiseerde apparatuur. Garagebedrijven besteden daarom het uitlijnen vaak uit aan bandenspecialisten zoals wij. Wij beschikken namelijk over deze kostbare 3D apparatuur van Hunter en voorzien deze regelmatig van updates. En de grote mate aan ervaring speelt ook een belangrijke rol. Een auto die bij ons na een half uur perfect is uitgelijnd, staat bij een autobedrijf soms meer dan anderhalf uur op de brug. Tijdens de uitlijning kun je in onze verwarmde receptie de krant lezen, je werk doen of lekker ontspannen. Dit alles onder het genot van een kop koffie.

Wat is een correcte uitlijning

Met behulp van uitlijnapparatuur worden de waardes van de wielvlucht en sporing gecontroleeerd. Is de wielvlucht onjuist of is er teveel toe- of uitspoor, dan wordt dit weer op de juiste waarde afgesteld. Hierdoor komen de wielen weer recht onder de auto te staan.

Bij een correcte uitlijning van je auto staan de 4 wielen loodrecht op de grond en evenwijdig van elkaar afgesteld. Daardoor zorgt een correct uitgelijnde auto ervoor dat de banden minder snel verslijten. Hierdoor gaan ze langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen je bovendien brandstof te besparen. Daarnaast verbetert het uitlijnen ook het weggedrag en de veiligheid. Dit omdat je auto minder zal trekken of zwenken.

Een onjuiste afstelling van de uitlijning kan meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een gat of put in de weg, een gevatte stoeprand, door een ongeval, of door vervanging van de ophanging van de auto. Situaties waarmee iedere automobilist wel eens te maken krijgt. Daarom is het goed regelmatig de uitlijning van uw auto te laten controleren. Wanneer jouw auto op een onjuiste manier is afgesteld kun je onder andere een slechter rijcomfort, versnelde bandenslijtage en hoger brandstofgebruik ervaren.

05

Uitlijn service

Auto uitlijnen is een vak apart. Autoglaz Hengelo is de specialist in uitlijnen. Snel, vakkundig, betaalbaar, en in bezit van 3D uitlijnapparatuur.

Autoruit reparatie bij AutoGlaz Hengelo

Een opspattend steentje op autoruiten begint klein, maar kan al snel leiden tot autoruitschade. Steenslag of een pit in uw ruit is erg vervelend! Snelle pitreparatie/autoruitreparatie kan meestal vervanging van (dure) autoruiten voorkomen. Autoglaz Hengelo heeft jarenlange ervaring en kennis en is daardoor in staat om met behulp van een harsinjectie vrijwel elk voorkomend "sterretje" meestal nog goed te repareren. Wij voorzien u van goede en snelle service, kwaliteit en scherpe prijzen.

terwijl u wacht in onze wachtruimte, kunt u genieten van een kopje koffie of thee

terwijl u wacht in onze wachtruimte, kunt u genieten van een kopje koffie of thee

Meer over AutoGlaz Hengelo

Meer over AutoGlaz Hengelo

Autoglaz Hengelo is o.a. aangesloten bij: