ADAS: Advanced Driver Assistance Systems

ADAS: Advanced Driver Assistance Systems

Wat is ADAS?

ADAS betekent Advanced Driver Assistance Systems. Ook wel rijhulpsystemen genoemd. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over ADAS.

Hierbij kun je denken aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek. Deze systemen maken het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger áls ze het goed doen. Naast deze passieve systemen zijn er nog systemen die werken door middel van een camera achter de voorruit, denk aan verkeersbordherkenning, de rijstrookassistent en autonoom remmen. Na een voorruit vervanging moet een ADAS camera voor uw eigen veiligheid altijd opnieuw gekalibreerd worden.

03

ADAS Kalibratie

U moet in de auto op uw ADAS systemen kunnen vertrouwen. Kalibratie is precisie werk, daarom raden wij aan om uw ADAScamera enkel door specialisten uit te laten voeren. Zo beschikken experts over de juiste hulpmiddelen en kennen de exacte fabrieksinstructies en waardes. Autoglaz Hengelo kan bijna alle auto's, voorzien van een ADAS-camera, succesvol kalibreren. Komt u langs?

Tips voor automobilisten met ADAS

Bij Autoglaz Hengelo zijn we continue bezig om de risico’s voor automobilisten zo klein mogelijk te houden. Dat doen we door continue te investeren in mensen, hulpmiddelen en technologie. Maar ook automobilisten kunnen het risico voor zichzelf beperken met de onderstaande tips:

Kies bewust voor een deskundige autoruitschadehersteller, zeker als je auto beschikt over een camera achter de voorruit. Jij kunt in veel gevallen zelf bepalen wie jouw ruitschade gaat herstellen, ook als je verzekerd bent. Laat je niet te makkelijk sturen naar een hersteller die niet je voorkeur heeft. En wees je bewust dat verzekeraars jouw keuze proberen te beïnvloeden door schadesturing toe te passen.

Als er een camera achter je voorruit gemonteerd is, controleer dan vooraf of de hersteller in staat is tot het uitvoeren van een kalibratie. Indien deze verklaart dat dit niet nodig is, wees dan op je hoede en vraag desnoods of ze dit schriftelijk willen verklaren. Vertrouw je het niet, kies dan een andere hersteller. Hopelijk bent u nu beter op de hoogte van de opkomst van ADAS en het belang hiervan.

Autoruit reparatie bij AutoGlaz Hengelo

Een opspattend steentje op autoruiten begint klein, maar kan al snel leiden tot autoruitschade. Steenslag of een pit in uw ruit is erg vervelend! Snelle pitreparatie/autoruitreparatie kan meestal vervanging van (dure) autoruiten voorkomen. Autoglaz Hengelo heeft jarenlange ervaring en kennis en is daardoor in staat om met behulp van een harsinjectie vrijwel elk voorkomend "sterretje" meestal nog goed te repareren. Wij voorzien u van goede en snelle service, kwaliteit en scherpe prijzen.

terwijl u wacht in onze wachtruimte, kunt u genieten van een kopje koffie of thee

terwijl u wacht in onze wachtruimte, kunt u genieten van een kopje koffie of thee

Meer over AutoGlaz Hengelo

Meer over AutoGlaz Hengelo

Autoglaz Hengelo is o.a. aangesloten bij: